O Nama

Herceg ProTeam je off road klub,koji djeluje na području Bosne i Hercegovine. Osnovan je od strane dugogodišnjih off road-era i zaljubljenika u ovaj sport. Okupljamo sve one željne adrenalina i dobrog druženja.  U svojem sastavu imamo oko 50 aktivnih članova.

Ukratko o klubu i utrci

Kratka povijest kluba

Klub je službeno registriran početkom 2012. godine, i kao takav postoji i danas, a nasljednik je Auto Moto Kluba Vran Blidinje koji je službeno postojao od 2003. do 2012. godine. Počevši od vizualnog identiteta, drukčijeg koncepta, i novog pristupa organizaciji samih off road utrka u Parku prirode Blidinje; Herceg ProTeam je od dana svog osnutka pa sve do danas bio i ostao sinonim za pomicanje granica u ovoj vrsti sportova u cijeloj državi, ali i šire.

Povijest utrka na Blidinju

Off Road utrke se na Blidinju održavaju još od 2003. godine. Važno je spomenuti i da se prva utrka ovakvog tipa održala upravo u Parku prirode Blidinje, prvi puta ikad u Bosni i Hercegovini, pa s pravom možemo reći da smo jedni od utemeljitelja ovoga sporta u državi.

2009. godine  izmijenjen je naziv utrke u Memorijalni Off Road Rally u čast našeg tragično preminulog člana i dugogodišnjeg predsjednika kluba Vinka Vukoje Lastvića. 

Od 2019. godine utrka se odvija pod jedinstvenim nazivom Blidinje Challenge.

Posjećenost i popularnost utrke

Utrka iz godine u godinu broji sve veći broj posjetitelja i natjecatelja, i sa sigurnošću  tvrdimo da je zauzela jedno od najviših mjesta po razini organizacije ovog tipa utrke kako u  državi, tako i u regiji. Visoka rangiranost među klubovima donijela je ogroman ugled kako klubu, tako i svim njegovim članovima tako da je postala stvar prestiža biti dio ove utrke, i u organizacijskom i u natjecateljskom smislu.

Na posljednjoj održanoj utrci  imali smo nekoliko tisuća prisutnih gledatelja u svega par dana trajanja utrke

UKLJUČITE SE

Registrirajte se za utrku!

Herceg ProTeam Vas poziva

na četiri dana nezaboravne off road avanture!